Diagnostisch toetsen: de kunst van het vragenstellen

De juiste diagnostische informatie stelt docenten in staat weloverwogen beslissingen te nemen over het vormgeven van hun lessen. Maar welke diagnostische informatie is relevant voor deze beslissingen? Welke vragen moet je als docent stellen om aan die informatie te komen?

Voor achtergrond informatie over diagnostisch toetsen en andere vormen van formatief assessment zie mijn bijdrage in de toetsspecialleren van toetsen; een cyclisch proces.

Workshop samenvatting

In de workshop Diagnostisch toetsen wordt aandacht besteed aan het ontwerpen van diagnostische vragen. Wat is het verschil tussen ‘gewone’ (toets-)vragen en diagnostische (toets-)vragen? Wanneer en hoe kan ik diagnostisch toetsen in mijn lessen gebruiken?

Tijdens deze interactieve workshop word je begeleid bij het beantwoorden van deze vragen, specifiek voor jouw vak en jouw lessituatie. Het doel van de workshop is het verwerven van in de praktijk toepasbare kennis.

Wil jij dat ik bij jou op school een adaptieve en interactieve workshop kom geven over diagnostisch toetsen? Meld je dan nu aan! Ook voor vragen kun je mailen naar tarento@jorinevermeulen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s