Waar ik nu mee bezig ben

Bijgewerkt op 2 september 2018

Op deze pagina geef ik een kort overzicht van alle projecten waarin ik me op dit moment mee bezig houd. Dit zijn zowel betaalde projecten als projecten die ik in mijn vrije tijd doe.

Morgen (maandag 3 september) beginnen de lessen! Ik ben lerarenopleider rekenen-wiskunde bij de pabo van Hogeschool Inholland locatie Rotterdam. Naast rekenen-wiskunde lessen geef ik les in onderzoek in jaar 1, 3 en 4. Studenten in jaar 1 gaan aan de slag met het thema ‘leraar worden’. Studenten in jaar 3 met het thema Passend Onderwijs en in jaar 4 mogen studenten hun eigen thema kiezen: Bildung, Superdiversiteit, Learning, teaching & technology of ontwerpend & onderzoekend leren.

Ik ben 13 augustus gestart met een nieuwe krachttrainingsroutine en het is heerlijk om meer prioriteit te geven aan bewegen. Geen focus op afvallen, enkel op het 2 keer per week doen van deze twee workouts. Ja, dat is dus 4 keer per week sporten! We gaan zien of dat het met een drukke lesweek ook nog is vol te houden… De arm-day doe ik thuis en de leg day op de sportschool. Ik haal mijn workout inspiratie veelal uit Engelse bronnen en ben daardoor gewend om mijn workouts in het Engels vorm te geven, dus vandaar de Nederlands-Engels combi hieronder ^,^

Leg days
: Trap bar squat (20 kg, 3 sets of 10 reps), single leg squat with trx (3 sets of 5 reps for each leg), leg press (3 sets of 10 reps, 101 kg), leg raise (3 sets of 10 reps, 30 kg), leg curl (3 sets of 10 reps, 40 kg). Deze work-out sluit ik af met 20 min loopband heuvelprogramma (moeilijkheid 15 van 20, 4 a 5 km/h). We zijn afgelopen zomer naar Noorwegen geweest, volgend jaar willen we weer en aangezien Tilburg volgens mij de meest platte stat van Nederland is, is de loopband vooralsnog mijn goede vriend.
Arm days: Military press (2 x 8 kg, 3 sets of 10 reps), Mountain climber (3 sets of 8 reps), Wood chops (12 kg, 3 sets of 10 reps, for each side), renegade row (12 kg, 3 sets of 10 reps for each arm), t-row (2 x 5 kg, 3 sets of 10 reps). If I complete 3 sets of 10 kg, I will add weight (between 2,5 to 5 kg), the next time I do my workout.

Niets is lekkerder dan het huis opruimen en dingen voor het huis maken. We hebben recentelijk de berging opgeknapt en hierdoor hadden we een hoekstellage over. Deze gaan we (mijn man en ik) omtoveren (up-cycling) tot een kat-krabpaal-paradijs. Tot nu toe is het vooral een idee, hopelijk volgende week ook foto’s! Verder gaan we dit weekend ook de keuken upgraden met een apothekerskast. Meer opbergruimte is natuurlijk erg prettig, maar het geeft ons ook de kans om uiteindelijk onze oude servieskast weg te doen aangezien deze niet meer bij onze woonkamer past. Again, foto’s komen hopelijk volgende week!

Ik ben ruim een jaar geleden begonnen met een boek over onderzoekend en ontdekkend leren. Dit boek is bedoeld voor (aankomende) leraren in het PO en VO. Het boek combineert twee perspectieven, namelijk het werken aan eigen onderzoeksvaardigheden en het in de klas implementeren van werkvormen die horen bij onderzoekend en ontdekkend leren. Het was eigenlijk de planning om het boek al af te hebben, maar het is het eerste boek dat ik schrijf dus ik moet zelf nog veel ontdekken m.b.t. de do’s en don’ts van het schrijven van een boek! Ik ben op dit moment vooral bezig met het onderzoekend vermogen van studenten en hoe dit zich ontwikkelt. Het idee is dat onderzoekend vermogen niet alleen bij het doen van onderzoek relevant is, maar dat onderzoekend vermogen noodzakelijk is voor het uitvoeren van de beroepstaken van de leraar.

Als ontspanning en om te zorgen dat ik het overzicht hou over al mijn projecten gebruik ik een Bullet Journal. Het is bijna september, dus ik ben mijn september spread aan het voorbereiden. Het is bovendien een nieuw journal dus ik ben erg enthousiast, de ultieme plek om mijn creatieve ei uit te broeden.

Ik probeer het met zo veel mogelijk mate te doen, want al het bovenstaande betekent eigenlijk dat ik vaker tegen mijn man moet zeggen dat ik geen tijd heb om te gamen… maar het is toch ook best ontspannend om af en toe een aram-game in league of legends te doen. Ook Oxygen not included speel ik op dit moment, maar dat is een never ending game en dus erg gevaarlijk voor mijn uitstelgedrag ^,^

Mijn Inholland collega heeft voor het nieuwe schooljaar een hoop nieuwe kinderboeken besteld en voor rekenen lees ik op dit moment. Het Rekenrijk, een spannend avontuur over de wondere wereld van de wiskunde, geschreven door Stefan Buijsman & Govrien Oldenburger. Ik houd erg van spannende boeken en een kinderboek leest natuurlijk lekker door. Daarnaast lees ik op dit moment Super Better (Jane McGonigal), Tribe of Mentors (Tim Ferris), Tools of Titans (Tim Ferris). Bij Tribe of Mentors en Tools of Titans horen ook een podcast van Tim Ferris. Dit zijn overigens boeken die je eigenlijk nooit van a tot z uitleest, maar waarin je af en toe een stukje leest en dan weer maanden niet.

De games die ik op dit moment speel zijn: League of Legends, alleen fun-modes zoals Aram, AR URF, Porro King en Oxygen not included.

Het idee voor een now/nu-pagina! komt van  Derek Sivers